Vitaminbomba: cékla-dió-feta hummusz

Myreille

Tele a net céklás hummusz receptekkel, de én másra vágytam: céklahummuszra, amiben nem csak mutatóban van cékla és az íze ugyanolyan lenyűgöző, mint a színe.

Cékla-dió-feta hummusz csicseriborsó nélkül/Fotó: Myreille

Cékla-dió-feta hummusz csicseriborsó nélkül/Fotó: Myreille

Csak 5 hozzávaló

3 db cékla
1 kis fej lilahagyma
6 dkg dió
6 dkg feta
tengeri só

A céklákat megpucoltam, felkockáztam és jénaiba pakoltam a megpucolt és negyedbe vágott lilahagymával. Öntöttem alá fél deci vizet és 180 fokos sütőben (légkeverés, alsó-felső sütés) 70 percig sütöttem.

Őszi színek a Panasonic robotgépben/Fotó: Myreille

Őszi színek a Panasonic robotgépben – Tesztelésre kaptam a robotgépet és a legjobb késes aprító, amivel eddig dolgoztam. Persze, kismillió funkciót tud, de nekem ez a kedvencem, meg az, hogy úgy elkrémesíti a fagyott banánt is, hogy a vége krémes fagyi./Fotó: Myreille

Amikor a cékla és a hagyma langyosra hűlt, minden hozzávalót a robotgépbe pakoltam, és addig mixeltem, amíg homogén állagú, vastag krémmé vált.

Utána kikanalaztam és befaltam. Nekem annyira ízlett, hogy még az emlékére is összefut a nyál a számban, de életem férfijai meg se kóstolták. (Nem tudják, mit vesztettek és legalább több maradt nekem!)

Vitaminbomba: cékla-dió-feta hummusz csicseriborsó nélkül/ Myreille

Vitaminbomba: cékla-dió-feta hummusz csicseriborsó nélkül/Fotó: Myreille

Valami ropogósat kívántam hozzá, így tortilla chips-szel volt tökéletes ebéd.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra