Ebben a sütiben az a jó, hogy 10 perc alatt összeállítható és csupa olyan dolog kell hozzá, ami általában van a kamrapolcon.
Liszt, zabpehely, cukor, vaj, valamilyen fűszer és valamilyen lekvár. Ennyi kell ehhez a ropogós sütihez. Én most éppen azzal a fél üveg szilvalekvárral készítettem, ami a befőzésből megmaradt. (Mert fél üveg lekvárt nem teszek a kamrapolcra.) De készíthető sárgabarack, málna, eper lekvárral is és nem csak nyáron, hanem egész évben.
Még meleg, most vettem ki a sütőből (Fotó: Myreille)
Ilyenkor még puha, nem szabad nyomogatni (Fotó: Myreille)
Forrón kell feldarabolni, utána nagyon ropogós és morzsás (Fotó: Myreille)
Zabos süti szilvalekvárral. Kávé és tea mellé tökéletes. (Fotó: Myreille)




