term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:15276
category_3 #e62e2e

Édes május: Csokoládés cheesecake eperrel

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Édes május: Csokoládés cheesecake eperrel

Myreille - Publikálva:

A klasszikus sajttorta csokoládés változata igen flancos torta, bár elkészíteni szemtelenül egyszerű. Gyümölccsel vagy önmagában nagyon finom!

A klasszikus New Yorki Cheesecake az egyik legfinomabb torta, férjem kedvéért most megsütöttem belőle a csokis változatot.

A csokoládén kívül minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű!

Hozzávalók: 500 g mascarpone 2,5 dl tejszín 200 g 85 % étcsokoládé 4 tojás 150 g cukor 80 g vaj 250 g zabos keksz (Hobbits, Zabfalatok) 1 evőkanál kakaópor

A kekszet aprítógépben ledarálom, összekeverem a lágy vajjal és a kakaóporral, majd egy 26 centis tortaforma alját kibélelem a keverékkel. 200 fokos sütőben 3 percig sütöm.

Közben egy nagy tálban megolvasztom a csokoládét, majd összekeverem a cukorral és a tojással, végül a mascarponeval és a tejszínnel. (Előfordulhat, hogy sűrű csokikrémmé áll össze a keverék, ha túl hidegek a hozzávalók, de ezen nem kell idegeskedni.) Addig kell keverni, amíg sima massza lesz. A krémet ráöntöm a kekszes alapra és 200 fokos sütőben 35 percig sütöm. Ekkor a torta közepe még folyik, de ennek így kell lennie.

Megvárom, hogy kihűljön a torta, majd egy éjszakára hűtőbe teszem. A hűtőből mehet egyenesen az asztalra, megszórom kakaóporral a tetejét, és lehet enni önmagában kávé mellé vagy sok gyümölccsel.

Édes május: Csokoládés cheesecake eperrel (Fotó: Myreille)

Ui: A csokoládés cheesecake-et idény szerint lehet gyümölcsökkel variálni. Az eper mellett a meggy, a málna, a ribizli és a szeder, de még az piros bogyós, erdei mix is tökéletes hozzá.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra