term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:49
post ID:26644
category_49

Istennő 30 perc alatt: ropogós-kakaós keksz

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Istennő 30 perc alatt: ropogós-kakaós keksz

Myreille - Publikálva:

Csupán öt hozzávaló és 30 perc kell a ropogós-kakaós keksz elkészítéséhez. Csak gyúrás, nyújtás és sütés. Semmi pepecselés és szaggatás.  

ChocolateShortbread01

Ropogós-kakaós keksz 30 perc alatt (Chocolate Shortbread)/Fotó: Myreille

  Hozzávalók: 100 g vaj 100 g kristálycukor 1 teáskanál vaníliaőrlemény (vagy két zacskó vaníliás cukor) 1 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan!) 200 g liszt (ha kell 1-1,5 teáskanál hideg víz) A vajat kiveszem a hűtőből, keverőtálba teszem és beteszem a mikróba 20mp-re. Nem olvasztom fel, csak azt akarom, hogy puha legyen, jól keverhető. A vajat a cukorral és a vaníliaőrleménnyel habosra keverem, majd belekeverem a kakaóport és a lisztet. Majd összegyúrom, ha kell kevés (1-1,5 teáskanál) hideg vizet teszek hozzá. Annyit, hogy összeálljon a tészta. Tapadásmentes sütőpapírra teszem, 3-4 mm vastagra nyújtom és felvágom úgy, hogy háromszögek keletkezzenek. Lesznek rojtos szélű háromszögek is, de az nem baj, úgy rusztikus… Széthúzni nem kell a háromszögeket, úgy ahogy van mehet a tepsibe. Illetve a tepsi hátuljára húzom át az egészet sütőpapírral együtt. 200 fokos sütőben 20 percig sütöm és amikor kiveszem a vágások mentén újra elvágom a tésztát, ami forrón még puha. Amint kihűlt a keksz, ropogós lesz.
ChocolateShortbread03

Istennő 30 perc alatt: Ropogós-kakaós keksz (Chocolate Shortbread)/Fotó: Myreille

Sajnos, arról fogalmam sincs, hogy meddig lehet eltartani, de az összetevők alapján fém dobozban sokáig eláll, nálunk szinte azonnal elfogy.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra