A tojásos cukkini tekerccsel sikerült kisebb kisebb cukkini tekercs lázat elindítani – jelzem, nagy-nagy örömömre -, így jöttek újabb tapasztalatok és persze nálam is készült újabb változat.
Cukkini tekercs hagymával és krémfehér sajttal (Fotó: Myreille)
Az alapreceptet a tojásos cukkini tekercs krémfehér sajttal cikknél találod, de leírom ide is az alapokat.
A tekercs fő összetevői:
reszelt, kinomykodott cukkini
tojás
liszt
só
chili pehely
A cukkini tekercs hagymával és krémfehér sajttal változatnál úgy variáltam, hogy
30 dkg cukkinit lereszeltem, kinyomkodtam a levét és
1 tojás
2 evőkanál lisztet
1 fej apróra vágott lilahagymát
1 evőkanál szezámmagot
sót
chili pelyhet
kevertem bele.
A keveréket sütőpapíron vékonyan elterítettem és előmelegített 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütöttem.
Amíg az előző recept cukkini piskótája/lepénye lágyabb, addig ennél a változatnál tömörebb, jobban hasonlít a tésztákra (és ez nem véletlen, több benne a liszt).
A cukkini tekercs tésztájába lehet pakolni mindent kedv szerint, ami megy a cukkini mellé: hagyma, szezámmag, lenmag, apró kockára vágott paprika stb. Liszt helyett lehet használni zablisztet vagy apróra darált zabpelyhet is.
Nálam a töltelék megint sajt lett – mert még éppen volt egy adagnyi és én imádom ezt a sajtot -, de másfajta sajttal, hagyományos érlelésű sonkával, csirkemell sonkával vagy éppen sült pulykamellel is tölthető.