A legjobb nyári kaland: csokis-rumos meggylekvár

Myreille

A meggy csokival és rummal nyerő párosítás. Nem csak sütemények készülhetnek ezzel a hármassal, hanem lekvár is.

 

Csokis-rumos meggylekvár (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
5 kg meggy
1,2 kg cukor
30 dkg étcsokoládé
1 evőkanál rum aroma

A meggyet megmosom, kimagozom és 20 dkg cukorral megszórom. Egy éjszakát állni hagyom és a levének a nagyját leszedem és azonnal el is fogy szörpnek, jégkrémnek.

A meggyet kevés lével felteszem főni, és addig főzöm, amíg rendesen átfő. Ekkor hozzáteszek 1 kg cukrot és főzöm vagy másfél órát. (A cukor mennyisége függ a meggy fajtájától és attól is, ki mennyire édesen szereti.) Sűrűn keveregtem és  amikor késznek ítélem, beleteszem a kockára tördelt csokit és a rum aromát (mehet bele rendes rum is), majd addig főzöm, amíg a csokoládé teljesen elolvad.

Forrón tiszta üvegekbe töltöm, két celofán közé szalicilt teszek és száraz dunsztban hagyom kihűlni.

(Remek karácsonyi ajándék, de annyit még nem sikerült befőznöm, hogy legyen belőle felesleges készletem.)

Csokis-rumos meggylekvár (Fotó: Myreille)

Kövesd a moksha.hu-t a Facebookon is! Lájk!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

2 hozzászólás a “A legjobb nyári kaland: csokis-rumos meggylekvár” című cikkhez.

  1. Dóra szerint:

    Ez mennyire lesz sűrű? Mert látom, hogy nincsen benne semmiféle zselésítő anyag.

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    Sokáig kell főzni és akkor a cukor és a gyümölcs miatt sűrű lesz. Nem olyan sűrű, mint egy szilvalekvár, inkább olyan, mint egy sűrű szirup meggydarabokkal.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra