term ID:
parent cat ID:73
parent cat ID 1:3
post ID:46724
category_3 #e62e2e

A férjem főz: Csirkés sült tészta (Chicken Chow Mein)

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

A férjem főz: Csirkés sült tészta (Chicken Chow Mein)

Myreille - Publikálva:

A férjem lebukott: remek (nagyszerű, mennyei, felejthetetlen) sült tésztát tud készíteni. A baj csak az, hogy erre 12 év után jöttem rá…

Sült tészta (Chicken Chow Mein)/Fotó: Myreille

Sült tészta (Chicken Chow Mein)/Fotó: Myreille

A csirkés sült tészta – Chicken Chow Mein – az egyik kedvencem, de a férjem nem az én kedvemért – vagy nem csak az én kedvemért – tett vele egy próbát, hanem Zsombi miatt, aki szintén nagy rajongója. A sült tészta elsőre tökéletes lett, én meg – soha ne mondd, hogy soha alapon – el is lestem, hogyan csinálta.
Sült tészta (Chicken Chow Mein)/Fotó: Myreille

Sült tészta (Chicken Chow Mein)/Fotó: Myreille

Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé 2 sárgarépa egy kis fej káposzta harmada (kb. 10-15 dkg) 2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma kb. 1 dl sötét szójaszósz 200 g spagetti tészta napraforgó vagy repce olaj A csirkemell filét falatnyi darabokra kell vágni, 3-4 evőkanál szójaszószba pácolni és állni hagyni, amíg a répát és káposztát vékony csíkokra (julienne vágjuk). A hagymát vékony cikkekre. Meg kell főzni a tésztát sós vízben, de nagyon figyelni kell, hogy ne főzzük szét. Amíg a víz forr és a tészta fő, egy nagy serpenyőben (lehetőleg wokban) kevés olajon meg kell sütni a húst. Minden oldalát szépen le kell pirítani, át kell sütni, majd ki kell szedni. A visszamaradt olajon (ha kell, mehet alá még egy kis olaj) szójaszósszal együtt, magas hőfokon át kell sütni a zöldségeket. A fokhagymát ilyenkor kell rányomni. Amikor a zöldségek puhák, de roppanósak, mehet rá a megfőtt tészta, átkeverjük. Mehet rá a hús, átkeverjük. Mehet rá még egy kis szójaszósz, mi sötéten szeretjük és érdemes még egy utolsó kóstolást megejteni, mert a sötét szójaszósz nem annyira sós, mint a világos, lehet, hogy kell még bele vagy só vagy világos szójaszósz. És igen, villával nyomtuk… Tanulságok: 1. Sokkal többször kell rávennem a férjemet, hogy kínai kaját főzzön nekünk. 2. Legközelebb mehet bele egy kevés gyömbér, gomba, újhagyma, de én a bambuszrügyet is pártolom. 3. A sült tészta titka, hogy a tésztát nem szabad túlfőzni, a zöldségeket nem szabad túlsütni.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra