A világ legerkölcstelenebb meggyes pitéje

Myreille

Egy kiló meggyel igazán kreatív lehetne az ember lánya, de én csak a meggyes pitére tudtam gondolni. Beletettem mindet.

Sokszor a szememre vetették már, hogy semmiben sem ismerek mértéket. Ez különösen igaz, ha pitéről és meggyről van szó. Szerintem a jó pite olyan, hogy 10% tészta, 90 % gyümölcs.

Hozzávalók:
1 kg meggy
15 dkg vaj
1 tojás
20 dkg nádcukor illetve még nagyjából 4 evőkanálnyi
1 kiskanál házi vaníliás cukor (amúgy egy csomag)
csipet só
1 mokkáskanál sütőpor
10 dkg darált mandula
25 dkg liszt
1 evőkanál zsemlemorzsa

A dolog előző nap kezdődik. Meggymagozással. A kifejtett meggyet 2-3 evőkanál cukorral megszórom, alaposan átkeverem és legalább 12 órára hűtőbe teszem, hogy levet eresszen.

A puha vajat habosra keverem a 20 dkg nádcukorral, a vaníliás cukorral és a tojással, majd tovább keverem a darált mandulával és a sütőporral elkevert liszttel. 2 órára hűtőbe teszem.

A tészta negyedét félreteszem, a többit kinyújtom és kibélelek a tésztával egy 28 centis tortaformát úgy, hogy a tésztának pereme is legyen. (Legalább 4 centi, hogy legyen hely a rengeteg meggynek.)  A tészta nagyon lágy, alaposan kell alá lisztezni és könnyen szakad, de a szakadásokat csak össze kell nyomkodni…

A tésztát megszórom zsemlemorzsával, majd ráöntöm az alaposan lecsepegtetett és kinyomkodott meggyet. Megszórom 1 evőkanál cukorral. (A meggylevet pedig vízzel felhígítom és remek nyári frissítő.)

A maradék tésztát kinyújtom és virágokat szaggatok belőle. A tésztavirágokkal beborítom a pite tetejét, megszórom 1 evőkanál nádcukorral a süteményt, és 180-200 fokos sütőben 40 percig sütöm, de érdemes figyelni rá, nehogy megégjen.

Omlós, édes, nagyon meggyes és nagyon finom.

Meggyes pite mandulás tésztával (Fotó: Myreille)

 

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “A világ legerkölcstelenebb meggyes pitéje” című cikkhez.

  1. lillamilla szerint:

    és kalóriadús :D és gusztustalanul imádni való.

    VálaszVálasz
  2. Anett szerint:

    Kipróbáltam – igaz, cseresznyével – isteni volt. Az első szelet után küldött a család, hogy készítsek még egyet:)
    Alig várom meggyel!

    VálaszVálasz
  3. kastanka szerint:

    Én a cseresznyéset jobban szeretem, de a meggyes a családom kedvence. Az elnevezés pedig hihetetlenül találó. Gratulálok!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra