Csak 4 hozzávaló: birsalmakrémes torta

Myreille

A zabkeksz tökéletes alap a sűrű, mégis krémes birsalmapürének. Nem flancos torta, mégis különleges, és nagyon egyszerűen elkészíthető.

birsalmaskeksztorta02

Birsalmakrémes keksztorta (Fotó: Myreille)


birsalmaskeksztorta04

Birsalmakrémes torta (Fotó: Myreille)


Hozzávalók:
25 dkg zabkeksz
8 dkg vaj
3-4 birsalma
kb. 10 dkg cukor
A birsalmákat megmosom, és a húst levágom a magházról. Kevés vízzel és 2 evőkanál cukorral megfőzöm. Ezután leöntöm a levet, hozzáteszek 8-10 dkg cukrot, attól függően, milyen érett és édes volt a birsalma és botmixerrel pépesítem. Amíg a birsalmapép hűl, megcsinálom a tésztát.
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Robotgépben a kekszet összemorzsolom. (Ha valaki úgy szereti, akkor zacskóba is pakolhatja és stresszoldásként sodrófával is poríthatja.)
A vajat – mikróban – megolvasztom, összekeverem a kekszmorzsával, majd egy (26 centis) tortaformába nyomkodom úgy, hogy 2 centis pereme is legyen, majd a sütőbe teszem 10 percre.
A kekszalapra ráteszem a sűrű birsalmapürét és nagyon óvatosan elterítem. A tortát 10-15 percre visszateszem a sütőbe, hogy a birsalmakrém tovább száradjon, majd ezután egy éjszakát állni hagyom.
A végeredmény nem olyan érett, mint egy édes birsalmasajt, hanem krémes, finom, amihez jól passzol a vajas kekszmorzsatészta. Tejszínhabbal vagy fagyival tovább fokozható az élmény…
birsalmaskeksztorta05

Birsalmakrémes keksztorta (Fotó: Myreille)


birsalmaskeksztorta06

Birsalmakrémes keksztorta (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra