élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:30401
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Csak 4 hozzávaló: birsalmakrémes torta

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Csak 4 hozzávaló: birsalmakrémes torta

Myreille - Publikálva:

A zabkeksz tökéletes alap a sűrű, mégis krémes birsalmapürének. Nem flancos torta, mégis különleges, és nagyon egyszerűen elkészíthető.

birsalmaskeksztorta02

Birsalmakrémes keksztorta (Fotó: Myreille)

birsalmaskeksztorta04

Birsalmakrémes torta (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 25 dkg zabkeksz 8 dkg vaj 3-4 birsalma kb. 10 dkg cukor A birsalmákat megmosom, és a húst levágom a magházról. Kevés vízzel és 2 evőkanál cukorral megfőzöm. Ezután leöntöm a levet, hozzáteszek 8-10 dkg cukrot, attól függően, milyen érett és édes volt a birsalma és botmixerrel pépesítem. Amíg a birsalmapép hűl, megcsinálom a tésztát. A sütőt 180 fokra előmelegítem. Robotgépben a kekszet összemorzsolom. (Ha valaki úgy szereti, akkor zacskóba is pakolhatja és stresszoldásként sodrófával is poríthatja.) A vajat – mikróban – megolvasztom, összekeverem a kekszmorzsával, majd egy (26 centis) tortaformába nyomkodom úgy, hogy 2 centis pereme is legyen, majd a sütőbe teszem 10 percre. A kekszalapra ráteszem a sűrű birsalmapürét és nagyon óvatosan elterítem. A tortát 10-15 percre visszateszem a sütőbe, hogy a birsalmakrém tovább száradjon, majd ezután egy éjszakát állni hagyom. A végeredmény nem olyan érett, mint egy édes birsalmasajt, hanem krémes, finom, amihez jól passzol a vajas kekszmorzsatészta. Tejszínhabbal vagy fagyival tovább fokozható az élmény…
birsalmaskeksztorta05

Birsalmakrémes keksztorta (Fotó: Myreille)

birsalmaskeksztorta06

Birsalmakrémes keksztorta (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra