Csak 5 hozzávaló: fahéjas-szilvás crumble

Myreille

A fahéj és a szilva klasszikus párosítás, morzsás süti változatban is remek. Gyümölcsös, ropogós, nincs olyan nap, amelyet ne dobna fel.

 

A crumble vagy morzsás süti előnye, hogy munka alig van vele, lehetetlen elrontani és mégis mindenki imádja a “háziasszonyt”.

Hozzávalók:
60-70 dkg szilva
20 dkg liszt
15 dkg nádcukor
10 dkg vaj
nagy csipet fahéj

Egy tűzállótálat kivajazok, majd beleteszem a felezett, kimagozott, kék szilvát. A cukrot kimérem, majd egy jó kiskanálnyit kiveszek. A kiskanálnyi cukrot összekeverem a fahéjjal és a szilvára szórom. A “maradék” nádcukrot a lisztel és a vajjal összemorzsolom – a fiam ennél a műveletnél nagy segítség -, és a szilvákra szórom.

5-ös fokozaton (200 fokon) 1 óráig sütöm. A morzsa a süti tetején aranybarnára pirul, a fahéjas szilvalé pedig felbugyog a tészta repedései között. Nagyon finom!

Fahéjas-szilvás crumble (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

11 hozzászólás a “Csak 5 hozzávaló: fahéjas-szilvás crumble” című cikkhez.

  1. Kingu szerint:

    Nagyon jól hangzik :) Mekkora formában sütötted kb? Vagy mekkora szögletes tepsihez ajánlanád?
    Köszi

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    Van egy “ősrégi” ikeás sütőtálam, azt szoktam morzsás sütikhez használni. Ovális, hosszában nagyjából 30-35 centi, széltében 20-25 centi. Kisebb sütőtálat nem ajánlanék, illetve csak kevesebb morzsával, a picivel nagyobb viszont nem gond.

    VálaszVálasz
  3. Kingu szerint:

    Köszi :) neki is látok

    VálaszVálasz
  4. Eszter szerint:

    Megcsinaltam, oltari finom!

    VálaszVálasz
  5. Lobo szerint:

    Szó szerint követtem a recepted és megcsináltam, finom lett. S rájöttem, hogy én eddig mindig jóval kevesebb morzsát használtam a crumble-jeimhez. Hiba volt. Óriási hiba

    VálaszVálasz
  6. Βεα szerint:

    Szia! A nádcukor helyett használhatok kristálycukrot? Elég nehéz errefelé beszerezni a nádcukrot… :(

    VálaszVálasz
  7. Myreille szerint:

    @Βεα: Persze! Nádcukor helyett lehet használni kristálycukrot!

    VálaszVálasz
  8. Βεα szerint:

    @Myreille: köszönöm a gyors választ! biztos kipróbálom, nagyon jól hangzik… :)

    VálaszVálasz
  9. Fanna szerint:

    Ez valami csodás! :) Köszi Myri!

    VálaszVálasz
  10. Anais szerint:

    Almával csináltam, isteni! :)
    Nagyon várok már Tőled egy szakácskönyvet, Miri! :)

    VálaszVálasz
  11. Csilla szerint:

    Már most isteni illat van a lakásban. Alig várom, hogy megkóstolhassam :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra