term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:30292
category_3 #e62e2e

Csokoládés-narancsos rétes – eszméletlenül finom

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Csokoládés-narancsos rétes – eszméletlenül finom

Myreille - Publikálva:

A csokis-narancsos rétes szemérmetlenül egyszerű és eszméletlenül finom. Egyetlen baj van vele: nem lehet annyit sütni, hogy ráunnánk.

csokisnarancsosretes03

Nem meglepő: csoki is kell a csokis rétesbe. A Lindt narancsos étcsokiját csak a Lindt epres étcsokija veri, az amelyben apró eperdarabok vannak. A rétesbe azt is lehetett volna tenni. Tervbe is vettem, de annyira rákattantunk, hogy megettük. (Fotó: Myreille)

csokisnarancsosretes04

Ropogós, csokis, illatos. Eszméletlen jó a csokis-narancsos rétes. (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 6-8 személyre: 2 csomag réteslap (azaz 16 db réteslap, amiből 4 rúd rétes lesz) 1 kis pohár (175 g) tejföl 4 evőkanál olaj (olíva, repce vagy szőlőmag) 6 evőkanál kristálycukor 3 evőkanál holland kakaópor (nem cukrozott) 1 tábla narancsos Lindt Excellence étcsokoládé A tepsibe sütőpapírt teszek. A tejfölt összekeverem az olajjal. A cukrot összekeverem a kakaóporral. A konyhapulton akkora helyet csinálok, hogy elférjen a tepsi, a széthajtogatott réteslap és egy konyharuha is, amin a rétes csinálom. (Nem vizezem a konyharuhát, egyszerűen megszokásból teszem alá.) Ezután már nagyon egyszerű: 1. réteslap: megkenem tejfölös-olajos keverékkel. Ráteszem a következő réteslapot. 2. réteslap: megkenem tejfölös-olajos keverékkel és megszórom a cukor-kakaópor keverékével. Ráteszem a következő réteslapot. 3. réteslap: megkenem tejfölös-olajos keverékkel és megszórom a cukor-kakaópor keverékével. Ráteszem a következő réteslapot. 4. réteslap: megkenem tejfölös-olajos keverékkel, megszórom a cukor-kakaópor keverékével és apró darabokban rátördelem a csoki negyedét. Feltekerem a rétest és legyártok így négy rúd csokis rétest. A rétesrudak végét összenyomom, de vissza nem hajtom és úgy teszem a tepsibe, hogy a tészta széle alulra kerüljön. A rétesrudak tetejét megkenem a tejfölös-olajos keverékkel és 180 fokos sütőben 1 óráig (amíg szép pirosra sül a teteje) sütöm.
csokisnarancsosretes02

Csokoládés-narancsos rétes (Fotó: Myreille)

Langyosan tejeskávé, kávé vagy juharszirupos tea mellé isteni, de egy gombóc fagyival is lehet fokozni az élvezeteket.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra