term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:65397
category_3 #e62e2e

Almás mandulatorta

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Almás mandulatorta

Myreille - Publikálva:

Az egyik leglátványosabb és legfinomabb almás süti. Rengeteg benne az alma, ugyanakkor könnyű és egyszerűen elkészíthető.

Almás mandulatorta

Almás mandulatorta/Fotó: Myreille

Almás mandulatorta recept

Hozzávalók: 2-3 alma 200 g darált mandula 2 evőkanál liszt 1 csomag (15 g) sütőpor 100 g vaj 100 g cukor 1 teáskanál őrölt fahéj 1 evőkanál rumaroma

Elkészítés:

  • 180°C-ra előmelegítem a sütőt. Alsó-felső sütés, légkeverés.
  • Kivajazok egy 24 cm-es torta vagy piteformát.
  • Az almahúst levágom a magházról. Megpucolni nem szoktam. Vékony szeletekre vágom az almát, majd összekeverem az őrölt fahéjjal.
  • A vajat elkeverem a cukorral, majd hozzáadom a tojást és a rumaromát. Jól elkeverem.
  • Belekeverem a lisztet, a sütőport és az darált mandulát.
  • A formába öntöm a tésztát és elsimítom.
  • Az almaszeleteket függőlegesen a tésztába szúrom. A forma szélétől kezdem az almák behelyezését körkörösen. (De akármilyen formában elhelyezhetők az almaszeletek,) Sűrűre rakom az almát: egy-egyszelet között kevés tészta marad.
  • Amikor telepakoltam a tésztát almával, mehet a sütőbe. 30 perc alatt készre sütöm.

 

Almás mandulatorta

Almás mandulatorta/Fotó: Myreille

Összegzés
recipe image
Recept
Almás mandulatorta
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra