Az egyik leglátványosabb és legfinomabb almás süti. Rengeteg benne az alma, ugyanakkor könnyű és egyszerűen elkészíthető.
Almás mandulatorta recept
Hozzávalók: 2-3 alma 200 g darált mandula 2 evőkanál liszt 1 csomag (15 g) sütőpor 100 g vaj 100 g cukor 1 teáskanál őrölt fahéj 1 evőkanál rumaroma
Elkészítés:
- 180°C-ra előmelegítem a sütőt. Alsó-felső sütés, légkeverés.
- Kivajazok egy 24 cm-es torta vagy piteformát.
- Az almahúst levágom a magházról. Megpucolni nem szoktam. Vékony szeletekre vágom az almát, majd összekeverem az őrölt fahéjjal.
- A vajat elkeverem a cukorral, majd hozzáadom a tojást és a rumaromát. Jól elkeverem.
- Belekeverem a lisztet, a sütőport és az darált mandulát.
- A formába öntöm a tésztát és elsimítom.
- Az almaszeleteket függőlegesen a tésztába szúrom. A forma szélétől kezdem az almák behelyezését körkörösen. (De akármilyen formában elhelyezhetők az almaszeletek,) Sűrűre rakom az almát: egy-egyszelet között kevés tészta marad.
- Amikor telepakoltam a tésztát almával, mehet a sütőbe. 30 perc alatt készre sütöm.
Kapcsoldó cikkek:
Összegzés
Recept
Almás mandulatorta
Szerző
Myreille
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő