Édes élet, édes pizza: vaníliás-ananászos

Myreille

Az egyszerű kelt tészta nem csak kakaós csigának vagy pizzának remek alap, hanem a gyümölcsös lepénynek is. Téli változat.

Édes pizza avagy a vaníliás-ananászos lepény (Fotó: Myreille)

Édes pizza avagy a vaníliás-ananászos lepény (Fotó: Myreille)


 
A jól bevált pizza tészta most édes feltétet kapott a fiaim kedvéért.
2 (20×40 centis) tepsi pizzához a tészta:
40 dkg liszt
2 dkg (friss) élesztő
2 evőkanál méz
2,5 dl langyos víz
nagy csipet só
Nem kertelek. Először a lisztet teszem a kenyérsütő edényébe, majd a többi hozzávalót, majd dagasztásra kapcsolom és 40 perc alatt kiveszem a tésztát.
Kenyérsütő nélkül több az izommunka. Először a langyos vízben elkeverem a mézet, majd az élesztőt, amikor felfut, összegyúrom a liszttel, amit meg is sózok és legalább 20 percig kelni hagyom.
(Az olajat nem felejtettem ki, nem szoktam a tésztába tenni.)
Az olaszok Nutellás pizzája nyomán megszületett az édes, ananászos pizza (nem hawaii), ami tulajdonképpen egy egyszerű, krémes, ananászos lepény.
Nálunk az egyik pizzából sós (kolbászos-hagymás-tejfölös pizza készült), a másikból pedig egy édes, ananászos.
Édes feltét egy pizzahoz:
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél doboz darabolt ananász konzerv
A tejfölt összekeverem a cukrokkal és a pizza tetejére kenem, majd rászórom a lecsepegtetett ananászt. Elég vastag lesz a tejföl réteg, de megszikkad sütés közben és a végeredmény krémes lesz.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Az egyszerű pizza tésztából így lesz édesség

Az egyszerű pizza tésztából így lesz édesség


 
edespizza03

A vaníliás-tejfölös krém isteni, más gyümölccsel is működik. (Fotó: Myreille)


Iratkozzatok fel a hírlevélre most!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra