Kényelmes vasárnap reggeleken gyakran sütök amerikai palacsintát a gyerekeimnek. Egyszerű, gyors és finom, de ma, húshagyó kedden is palacsintázzunk!
2015. február 17-e a Pancake Day. Ünnepeljünk amerikai palacsintával! (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
2 tojás
15 dkg liszt
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 doboz kefir
1 evőkanál cukor
olaj (vagy vaj)
Az olaj kivételével mindent egy tálba teszek és simára keverek. Sűrű, vastag massza a végeredmény.
Serpenyőt hevítek, kevés olajat öntök bele, majd evőkanálnyi tésztát teszek a serpenyőbe. (Apró halmokat csinálok, így hármat is bele tudok passzítani a kedvenc serpenyőmbe, ami jelentősen gyorsít a sütésen, ám arra figyelni kell, hogy a palacsinták nőni fognak és ne érjenek össze.)
Ha megpirult a palacsinták egyik fele, megfordítom és megsütöm a másik felét is.
A legjobb reggeli: amerikai palacsinta (Fotó: Myreille)
Számos országban a húshagyó keddet nagy palacsintázással ünneplik, innen ered a palacsinta nap. Nagy-Britanniában még palacsinta-futást is rendeznek ezen a napon. – Amerikai palacsinta, gyorsan, egyszerűen. (Fotó: Myreille)
A fiúk csokikrémet szoktak hozzá enni, én lekvárt vagy ünnepi alkalmakkor juharszirupot.
Iratkozz fel a hírlevélre most!