Édes március: sült túrótorta meggypöttyökkel

Myreille

Túróban nem ismerek mértéket. Most is fél kiló túróhoz csupán 4 evőkanál búzadarát tettem. A torta pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók:
500 g túró
8 dkg vaj
2 tojás
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
1 citrom héja
4 evőkanál búzadara
1 mokkáskanál sütőpor
1 üveg leszűrt, magozott meggybefőtt

A vajat habosra keverem a cukorral, a vanília kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal, majd hozzákeverem a túrót. Beleteszem a tojásokat, jól elkeverem, majd megy bele a 4 evőkanál búzadara és a pici sütőpor. 15 percet pihentetem.

A masszát kivajazott tűzálló tálba öntöm, és a tetejére alaposan lecsepegtetett meggybefőttet teszek. A meggyeket kicsit bele is nyomkodom a tésztába.

180-200 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a széle megpirul és a közepe is “száraz” tűpróbára.

Sült túrótorta meggypöttyökkel (Fotó: Myreille)

Ha tetszett a recept, csatlakozz te is a moksha.hu Facebook közösségéhez!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra