Kevert tészta, muffin és cupcake, nekem egyre megy. A tésztakészítés technikája ugyanaz, az elnevezés attól függ, hogy éppen miben sült a sütemény. Most éppen a jó öreg máktorta öltött más alakot…
Így készül a citrusos-mákos cupcake citrusos mascarponéval.
A megolvasztott vajat a cukorra és a tojással habosra keverem. Belereszelem a citromhéjat, a narancshéjat, belefacsarom a levüket és mehet bele a vanília eszencia is. Beleöntöm a mákot, a lisztet és a sütőport. Jól összekeverem.
Muffin papírokba adagolom, és 180-200 fokos sütőben tűpróbáig sütöm.
A krémet közvetlenül fogyasztás előtt teszem rá, de ha nincs időm, akkor egyszerűen mellé tálalom.
Hozzávalók:
2 tojás
8 dkg vaj
15 dkg nádcukor
2 teáskanál vanília eszencia
2 citrom
2 narancs
20 dkg darált mák
1 csomag sütőpor
10 dkg liszt
Krém:
1 doboz mascarpone
porcukor ízlés szerint
1 narancs reszelt héja