Egyszerű, gyors, különleges: birsalmás rétes

Myreille

A birsalma valószínűleg számos jó tulajdonsággal bír, de én azért szeretem, mert finom. A birsalmás rétes pedig maga a mennyország.

birsalmasretes05

Csendélet: Birsalma az asztalon (Fotó: Myreille)

birsalmasretes02

Birsalmás rétes (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
8 db réteslap
4 db (öklömnyi, tehát nem óriási, hanem kisebb fajta) birsalma
4 evőkanál cukor
fél pohár tejföl
3 evőkanál (repce)olaj
fahéj
mazsola
4 teáskanál búzadara

Begyújtom a sütőt.

A tejfölt kikeverem az olajjal. A birsalmákat nagy lyukú reszelőn lereszelem. Nem pucolom, héjasan reszelem, csak a szőröket mosom le róla. A birsalma elég száraz, nem kell lecukrozni.

Kibontom a réteslapokat és egyet leveszek róla. Vékonyan megkenem – szilikonos ecset tökéletes a művelethez – a tejfölös olajos keverékkel, és ráteszek még egy réteslapot.

Megszórom 1 teáskanál búzadarával. Ráteszem a birsalma negyedét. Megszórom cukorral, fahéjjal és némi mazsolával. Feltekerem és tepsibe teszem.

A maradék 2-2-2 réteslapot is betöltöm. Végül a tepsibe pakolt rétesrudakat megkenem a maradék tejfölös-olajos keverékkel, és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg aranybarnára és ropogósra sül.

A kész rétes kellemesen, frissen savanykás és istenien ropogós. Persze, az sem utolsó szempont, hogy a 10 perc alatt készen voltam 4 rúd rétessel és már csak sütni kellett.

birsalmasretes03

Birsalmás rétes (Fotó: Myreille)

birsalmasretes04

Birsalmás rétes (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Egyszerű, gyors, különleges: birsalmás rétes” című cikkhez.

  1. Eszter szerint:

    Olyan jokat fozol, mar egy csomot megcsinaltam belole, peldaul a spenotos pitet, a quiche-t imadom mindennel, s a malnafagyi is isteni volt. Tovabbi jo fozest!
    Huseges olvasod, Eszter

    VálaszVálasz
  2. wolf erzsébet szerint:

    Nekem rengeteg birs alma termett, de nem is gondoltam ,hogy rétesbe is lehet tenni.

    VálaszVálasz
  3. Gyuri, Budapest szerint:

    A birsalma kiváló alapanyag, a sütés során szépen megpuhul, a jellegzetes fanyar íze “megszelídül”. A párom gyakran süt rétest/pitét birsalmával, a gyerekek imádják!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra