term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:
post ID:45945
category_3 #e62e2e

Chia magos panna cotta friss eperrel

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Chia magos panna cotta friss eperrel

Myreille - Publikálva:

Amikor először kóstoltam a chia pudingot, tudtam, hogy akkor fogok tökéleteset alkotni, amikor a kertem elkezdi ontani az epret. (Megint igazam volt!)

Chia magos panna cotta friss eperrel (Fotó: Myreille)

Chia magos panna cotta friss eperrel (Fotó: Myreille)

Szeretem a chia puding állagát – de hogy az igazság minden részletét kifejtsem, bevallom, hogy a családban rajtam kívül senki más még megkóstolni se hajlandó – és engem valamilyen egzotikus gyümölcsre emlékeztet. Önmagában nincs íze, ám ahogy a vízben áll egy nagyon klassz zselés állagot hoz létre. Azt is szokták mondani, hogy a chia mag szuperélelmiszer, az omega zsírsavai miatt, de ezt a vonalat én nem forszírozom, egyszerűen szeretem, tehát néha meglepem magam desszertként vagy reggelire chia pudinggal. Másik nagy kedvencem az epres panna cotta, bár abban a zselatint nem kedvem annyira – rigolya: kerülöm a zselatinos recepteket – így már csak az eperszezont vártam, hogy megcsináljam a chia magos panna cottát friss eperrel. Hozzávalók: 2 dl tejszín 2 dl tej 6 evőkanál chia mag 2 evőkanál házi vaníliás cukor (vagy 1,5 kanál cukor + 1 zacskó vaníliás cukor) kb. 15 dkg eper Tejmentes változatban készíthető 4 dl kókusztejjel is ugyanez a recept. A tejet és a tejszínt összekeverem a cukorral, majd belekeverem a chia magokat. 20 percig állni hagyom, majd átkeverem, azokba a poharakba öntöm, amiben tálalni akarom, majd letakarom és 1 éjszakára hűtőbe teszem. A végén még frissen darabolt eper kerül a tetejére. De lehet hozzá eperszószt is csinálni, ami annyiból áll, hogy az epret villával össze kell törni és ezt kell ráönteni a chia magos panna cottára, majd erre mehet a feldarabolt eper.
Chia magos panna cotta friss eperrel (Fotó: Myreille)

Chia magos panna cotta friss eperrel (Fotó: Myreille)

24 óránál tovább sohasem szoktam tárolni a bekevert chia magos ételeket és szoktam ennél kisebb adagokat is csinálni. Tapasztalataim szerint 1 dl folyadékhoz 1,5 evőkanál chia magot kell számolni. Ragaszkodj hozzánk, iratkozz fel a hírlevélre is!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra