"Együk ki a hűtőt" avagy egyszerű zöldséges curry

Myreille

Magam se értem, miért főzök ilyen ritkán curry-t, hiszen az egyik kedvenc ételem. Ráadásul a zöldségeset talán még jobban szeretem, mint a húsos változatot.

Egyszerű zöldséges curry/Fotó: Myeille

Egyszerű zöldséges curry/Fotó: Myeille


A hétvégi buli és csirkehúsos curry után megörököltem fél üveg Aldis curry fűszerkeveréket és igen szerencsésen álltak a csillagok, mert a hűtőből is ki kellett enni a maradék zöldséget (sárgarépa, petrezselyem, halványító zeller, mélyhűtőben zöldborsó), így minden adott volt egy zöldséges curryhez.
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
mirelit zöldborsó
1/4 kaliforniai paprika
2 szál szárzeller
1,5 teáskanál curry keverék

napraforgó olaj
1 dl tejszín vagy kókusztej
A hagymát megpucolom, cikkekre vágom. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucolom, felkarikázom. A kaliforniai paprikát felkockázom, a szárzellert “felkarikázom”.
Lábasban kevés olajat hevítek, beleteszem az összes zöldséget, 2-3 percig kevergetem, megsózom, rászórom a currykeveréket, átkeverem még egyszer, majd felöntöm 2 dl vízzel. Fedő alatt addig főzöm, amíg a zöldborsó megpuhul. Ekkor beleöntöm a tejszínt, felforralom.
Rizs a körete, én ehhez a mennyiséghez egy pohárral (2 dl) rizst főztem.
Az elkészült curry pikánsan csípős.
Az Aldi nem támogat – bár bármikor nyitott vagyok egy együttműködésre – csupán azért nevesítem a (Le Gusto) curry fűszerkeveréket, mert igen jól eltalálták benne a koriander, a kurkuma, a cayenne bors, a lepkeszegmag (ismertebb nevén görögszéna), a római kömény és a kömény valamint a fokhagyma arányát. A cucc sót és dextróz-t is tartalmaz, de utóbbiakat megbocsátottam, mert azt tudjuk, hogy a (szőlő)cukortól minden finomabb, sóból pedig még kellett pótlás.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra