term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:63954
category_3 #e62e2e

Fordított rebarbara pite: rebarbara crumble

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Fordított rebarbara pite: rebarbara crumble

Myreille - Publikálva:

A rebarbara pite különleges és nagyon finom desszert, egyszerűbb, pillanatok alatt összedobható verziója a rebarbara crumble.

Fordított rebarbara pite: rebarbara crumble/Fotó: Myreille

Fordított rebarbara pite: rebarbara crumble/Fotó: Myreille

A rebarbara

Idén újra van a kertünkben rebarbara és végre megint süthetek rebarbarás sütiket. Az első, amit sütöttem – és amiért tulajdonképpen a rebarbarát vetettem, azon kívül, hogy egy gyönyörű növény – a fordított rebarbarás pite, azaz a rebarbara crumble.

Néhány dolog, amit a rebarbarától tudni érdemes:

– Egyszerűen nevelhető, de nagy levelei miatt nagy helyre van szüksége – Évelő – Csak a levélszára (levélnyele) fogyasztható (üzletekben általában csak ezt árulják) – A rebarbara levele mérgező, nem fogyasztható – A rebarbara levélszára lehet pirosas, rózsaszínes és zöld is. Ízben nincs jelentős különbség a szín miatt, de minél pirosabb, annál szebben színezi az ételt. – A rebarbara íze savanykás, ettől függetlenül jól áll neki a citrom, illetve nem szabad tőle sajnálni a cukrot.

Rebarbara crumble recept

Hozzávalók: 30-50 dkg rebarbara levélnyél 20 dkg liszt 15 dkg + 1 evőkanál cukor 12 dkg vaj fél citrom reszelt héja

Egy tűzálló tálat kivajazok, majd beleteszem a feldarabolt rebarbarát. 

A lisztet a cukorral, a vajjal és a reszelt citromhéjjal összemorzsolom.

A rebarbarát megszórom 1 evőkanál cukorral, majd befedem a vajas-lisztes-citromhéjas morzsával.

190 ℃-ra előmelegített (alsó-felső sütés, légkeverés) sütőben 45 percig sütöm. Ezalatt a morzsa a süti tetején aranybarnára pirul, a rebarbara pedig megpuhul, sőt ha bőségesen van rebarbar a sütiben, akkor a rebarbarás szósz felbugyog a tészta repedései között.

A rebarbarás sütihez előkészített rebarbara/Fotó: Myreille

A rebarbarás sütihez előkészített rebarbara/Fotó: Myreille

 

Fordított rebarbara pite: rebarbara crumble/Fotó: Myreille

Fordított rebarbara pite: rebarbara crumble/Fotó: Myreille

Összegzés
recipe image
Recept
Fordított rebarbara pite: rebarbara crumble
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra