term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:
post ID:45513
category_3 #e62e2e

Francia gasztronómia a felhők felett

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Francia gasztronómia a felhők felett

Myreille - Publikálva:

Ezt eszik a Business Class-on utazók az Air France járatain. Tárkonyos, gombás lazac papillote, csirke tajine és egyéb különleges bisztrókaják. Április elejétől Yves Camdeborde állítja össze a francia légitársaság Business Class menüsorát. Camdeborde a bisztrókonyha legismertebb képviselője, ételeit az egyszerűség és a különféle ízek tökéletes párosítása jellemzi. A séf szerint ételei a kiváló minőségű alapanyagoktól lesznek egyediek. A repülőn ilyen ételek kerülnek az utasok elé:

Fondant de joue de boeuf

Lassan főtt marha fondant Banyuls ecettel, zöldséggombócokkal, gesztenyével, narancshéjjal bolondítva

 
Mouelleux de cabillaud

Tőkehal és füstölt lazac almával és zellerrel, parmezán morzsával és napraforgó maggal

 
Papillotes de saumon

Tárkonyos, gombás lazac papillote zöldséggombócokkal, citromfűvel és gyömbér öntettel

 
Volaille Poule au pot

Serpenyőben sült csirke savanyú lilahagymával és szőlővel, supreme mártással és gőzölt rizzsel

  De a menüsoron szerepel még konfitált borjú citrommal, articsókával és tejszínes pennével valamint csirke tajine módra kurkumával, finom búzadarával és hajdinával. A gourmet fogásokat a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló hosszú távú járatokon és 15 közép távú úton kínálják a Business Class utasainak. A gourmet kreációkat hat hónapig kóstolhatják a szerencsések, a menük pedig 15 naponta megújulnak.
Portrait

Yves Camdeborde olyan híres éttermekben tanult, mint a Ritz vagy a Tour D’Argent. Első éttermét 1992-ben nyitotta Párizsban, ahol a tradicionális francia ételek mellett újragondolt helyi finomságokkal kápráztatta el a vendégeket. Később saját szállodát nyitott új étteremmel, ahol a már bisztró jellegű ételeken volt a hangsúly.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra