Gratin de pommes de terre au curry

Myreille

A pizza és a hamburger kombinálásával született pizzaburger egy szörnyszülött, ám a francia gratin és indiai krumpli curry találkozása maga a mennyország.

Gratin de pommes de terre au curry avagy franciásan csőben sült indiai krumpli curry/Fotó: Myreille

Gratin de pommes de terre au curry avagy franciásan csőben sült indiai krumpli curry/Fotó: Myreille

Vannak napok, amikor annyira rendes vagyok magamhoz, hogy a kapkodóan elfogyasztott szendvics helyett olyat főzök, amit nagyon szeretek, viszont a családom nem lelkesedik érte. Így született a Gratin de pommes de terre au curry, ami nem egy dal (bár lehetne), hanem egy fantasztikus étel. Legalábbis szerintem. Nem mellesleg az sem utolsó szempont, hogy az előkészítés pár perc, az étel ebédigényes részét a sütő elvégzi.

Hozzávalók:
krumpli
tej
tejszín

fokhagyma
chili
friss gyömbér
curry fűszerkeverék
olíva olaj

Egy tűzálló tálat vékonyan kikenek olajjal. A krumplit megpucolom, vékonyan felkarikázom és a tálba sorakoztatom. Megsózom. A tejet összekeverem a tejszínnel, majd belekeverem a zúzott fokhagymát, a lereszelt friss gyömbért, a curry fűszerkeveréket és a chilit. A keverékkel meglocsolom a krumplit, az edényt letakarom (jénaira ráteszem a tetejét) és 180 fokos (alsó-felső sütés, légkeverés) sütőben 40 percig sütöm.

Arányok: 3 krumplihoz 2 fokhagymát, negyed diónyi gyömbért, 1/4 teáskanál curry fűszerkeveréket és csipet chilit használtam, valamint 1 dl tejet és 1,5 dl tejszínt.

A végeredmény krémes, fűszeres puha krumpli, amit nem lehet szépen fényképezni, de enni boldogság.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra