Ínyenc saláta szárított amerikai tőzegáfonyával

Myreille

Saláta dinnye-golyócskákkal, amerikai tőzegáfonyával, juhsajttal, diódarabokkal, bébi spenóttal és áfonyás-mustáros öntettel.

dinyeafonyajuhsajt01

Saláta dinnye-golyócskákkal, amerikai tőzegáfonyával, juhsajttal, diódarabokkal, bébi spenóttal és áfonyás-mustáros öntettel.

Nem olyan régen meghívást kaptam a Cranberry Marketing Committee jóvoltából – ők tulajdonképpen nem csinálnak mást, az amerikai tőzegáfonyát népszerűsítik – és ott kóstoltam ezt a salátát. Eszméletlen jó és bármikor gond nélkül elkészíthető otthon is.

Hozzávalók 4 személyre:

1,5 teáskanál mustár
3 evőkanál amerikai tőzegáfonyalé
fél teáskanál só
4 evőkanál olívaolaj
100 g egész, szárított amerikai tőzegáfonya
1/2 görögdinnye (kb. 1800 g)
1 sárgadinnye (kb. 900 g)
200 g juhsajt
50 g dió
200 g bébi spenót

1. A mustárt, az amerikai tőzegáfonyalevet és a sót összekeverjük. Beleöntjük az olívaolajat. Hozzáadjuk és elkeverjük az amerikai tőzegáfonyát.

2. A sárga- és a görögdinnyéből gombócszedő kanállal golyókat vájunk. A juhsajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A diót zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk és durvára aprítjuk. A spenótot megmossuk és szárazra centrifugázzuk.

3. Az összes alapanyagot egy tálba borítjuk és öntettel leöntve tálaljuk.

Bár az eredeti receptben spenót szerepel lehet variálni ruccolával, madársalátával és spenótlevelekkel vegyesen is.

dinyeafonyajuhsajt02

Ínyenc saláta szárított amerikai tőzegáfonyával

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra