Saláta dinnye-golyócskákkal, amerikai tőzegáfonyával, juhsajttal, diódarabokkal, bébi spenóttal és áfonyás-mustáros öntettel.
Saláta dinnye-golyócskákkal, amerikai tőzegáfonyával, juhsajttal, diódarabokkal, bébi spenóttal és áfonyás-mustáros öntettel.
Nem olyan régen meghívást kaptam a Cranberry Marketing Committee jóvoltából – ők tulajdonképpen nem csinálnak mást, az amerikai tőzegáfonyát népszerűsítik – és ott kóstoltam ezt a salátát. Eszméletlen jó és bármikor gond nélkül elkészíthető otthon is.
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 teáskanál mustár
3 evőkanál amerikai tőzegáfonyalé
fél teáskanál só
4 evőkanál olívaolaj
100 g egész, szárított amerikai tőzegáfonya
1/2 görögdinnye (kb. 1800 g)
1 sárgadinnye (kb. 900 g)
200 g juhsajt
50 g dió
200 g bébi spenót
1. A mustárt, az amerikai tőzegáfonyalevet és a sót összekeverjük. Beleöntjük az olívaolajat. Hozzáadjuk és elkeverjük az amerikai tőzegáfonyát.
2. A sárga- és a görögdinnyéből gombócszedő kanállal golyókat vájunk. A juhsajtot nagyobb darabokra morzsoljuk. A diót zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk és durvára aprítjuk. A spenótot megmossuk és szárazra centrifugázzuk.
3. Az összes alapanyagot egy tálba borítjuk és öntettel leöntve tálaljuk.
Bár az eredeti receptben spenót szerepel lehet variálni ruccolával, madársalátával és spenótlevelekkel vegyesen is.