Jégsaláta pangrattatoval

Myreille

A pangrattato fűszerezett, pirított kenyérmorzsa. Az olaszok előszeretettel teszik tésztára, szerintem azonban jégsalátával a legfinomabb.

Aprítógépben 1 szelet kenyeret morzsásra aprítok. (Durvább, mint a zsemlemorzsa, viszont finomabb, mint a kenyérkocka.) Felhevítek egy serpenyőt és folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítom a kenyérmorzsát és közben fűszerezem. 3 gerezd apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal és a végén apróra vágott petrezselyemmel.

Feldarabolt jégsaláta, vinaigrette és pangrattato. Összekever, elfogyaszt. Ropogós, ízletes és könnyű.

Pangrattatot igen változatosan lehet fűszerezni, barátja a fokhagyma, a kakukkfű, a citrom, a rozmaring, azonban Jamie a kenyeret gombával együtt aprítja, együtt süti és utána fűszerezi. Pangrattato illik húsok, rákok és főtt zöldségek mellé is.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra