Kenyérre kent ájult imám – majdnem imam bayildi

Myreille

Az “ájult imám” padlizsánkrém színe vállalhatatlan, de túl finom ahhoz, hogy száműzzem a kedvenc receptjeim közül.

Kenyérre kent ájult imám (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
500 g padlizsán (2 közepes padlizsán)
2 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
csipet só
negyed teáskanál fahéj
negyed teáskanál majoranna
szeletelt mandula

A megtisztított padlizsánt nagyobb kockákra vágom és egy mikrózható tálban 12 percre a mikróba teszem. Majd forrón botmixerrel pürésítem. (Mivel nem húzom le a padlizsán héját, ezért a krém alapszíne barnás sötétlila.)

Ha langyosra hűlt a padlizsánpüré beleteszem a kimagozott paradicsomot (a héját nem kell lehúzni), az összezúzott fokhagymát és a petrezselymet és az egészet krémesre mixelem. Sózom, beleteszem a fahéjat és a majorannát, és jól összekeverem.

A pirított kenyeret megkenem a padlizsános keverékkel, majd megszórom szeletelt mandulával. Fűszeres, illatos, finom. A színe vállalhatatlan (mert a barnás lilát tovább sokkolom némi pirossal és zölddel), de engem nem zavar.

Főzz velünk a Facebookon is!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra