élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:38893
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben

Vidra - Publikálva:

Mindössze 15-20 évig kellett erősen kívánnom, hogy gyerekkorom kedvenc íze receptben is megtaláljon.

Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben (Fotó: Vidra)

Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben (Fotó: Vidra)

Az ajándékba kapott kóstoló után egyből el kellett kérnem a receptet is, mert ez pont az az íz, amire emlékeztem. Egyszerű, villámgyorsan elkészül, még külön tojásfehérjét sem kell felverni hozzá – tehát ideális last minute gasztroajándéknak  vagy váratlan vendégek felbukkanása esetén is.
Kókuszos halmok csokiforgáccsal  (Fotó: Vidra)

Kókuszos halmok csokiforgáccsal (Fotó: Vidra)

Hozzávalók: 1 evőkanál liszt 2 tojás 15 dkg cukor kevés vaníliás cukor 8 dkg vaj (nagymamámnak működik margarinnal is, de szerintem nála a varázslatos nagymama-faktor erősen bejátszik, szóval ha nem nagymama vagy, akkor inkább vaj) 20 dkg kókuszreszelék 8 dkg étcsoki felaprítva A tojást a cukrokkal habosra keverem (simán villával), hozzáadom az olvasztott vajat, majd mehet bele a kókusz, a liszt és a csokiforgács. Ha nagyon lágy és szétesős lenne, kicsit pihenhet a hűtőben, de akár rögtön is formázhatók kiskanállal és kézzel a gesztenye nagyságú golyók. Nekem ebből az adagból másfél tepsi lesz, nagyjából 35 darab. Légkeveréssel kb. 155 fokon 8-10 percig sül, mikor már kicsit barnul a teteje, de még puha az egész, akkor jó. Elvileg nagyon sokáig eltartható dobozban, de nálunk általában a dobozig se jut el. Legyen a moksha.hu a kedvenc oldalad és iratkozz fel a moksha.hu hírlevelére most!
Kókuszos halmok csokiforgáccsal (Fotó: Vidra)

Kókuszos halmok csokiforgáccsal (Fotó: Vidra)

Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben (Fotó: Vidra)

Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben (Fotó: Vidra)

 

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra