term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:29627
category_3 #e62e2e

Korianderes csirkecomb birspürével és hagymával

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Korianderes csirkecomb birspürével és hagymával

Myreille - Publikálva:

Abból főztem, ami itthon volt. Persze, nagyot dobott az ebéden, hogy beérett a birsalma és a kertben van friss rozmaring, de ettől ez még egy egyszerű ebéd.

csirkecombbirspurevel02

Korianderes csirkecomb birspürével és pikáns hagymával (Fotó: Myreille)

Korianderes csirkecomb 4 egész csirkecomb őrölt koriander A csirkecombokat megmosom, egy hőálló tálba teszem, megsózom és alaposan megszórom őrölt korianderrel, lefedem és 40 percre a 180 fokos sütőbe teszem. Leveszem a csirkéről a tetőt és még 30-40 percig sütöm, pirítom. Pikáns, sült hagyma 8 apró vöröshagyma 1 evőkanál almaecet 2 evőkanál olíva olaj 1 rövid ág rozmaring 1 evőkanál cukor A hagymákat megpucolom, hosszában elfelezem és vágott felükkel felfelé egy kisebb tepsibe ültetem. A hagymákat megcsorgatom az olíva olajjal és az almaecettel, megszórom sóval, cukorral és a rozmaring leveleivel. Lefedem és mehet a csirke mellé. Ugyanannyit sül és ugyanakkor veszem le róla a tetőt. Birspüré 4 nagy birsalma 2 evőkanál cukor A birsalmákat megmosom, a gyümölcshúst levágom a magházról, feldarabolom és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Teszek rá egy pici cukort, de éppen csak annyit, hogy ízletesebb legyen. Amikor megpuhult a birs, leöntöm a levét és botmixerrel pürésítem. Igen, nem tévedés, a birsek héját nem vágom le!
csirkecombbirspurevel03

Korianderes csirkecomb birspürével és rozmaringos hagymával (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra