Abból főztem, ami itthon volt. Persze, nagyot dobott az ebéden, hogy beérett a birsalma és a kertben van friss rozmaring, de ettől ez még egy egyszerű ebéd.
Korianderes csirkecomb birspürével és pikáns hagymával (Fotó: Myreille)
Korianderes csirkecomb
4 egész csirkecomb
só
őrölt koriander
A csirkecombokat megmosom, egy hőálló tálba teszem, megsózom és alaposan megszórom őrölt korianderrel, lefedem és 40 percre a 180 fokos sütőbe teszem. Leveszem a csirkéről a tetőt és még 30-40 percig sütöm, pirítom.
Pikáns, sült hagyma
8 apró vöröshagyma
1 evőkanál almaecet
2 evőkanál olíva olaj
1 rövid ág rozmaring
só
1 evőkanál cukor
A hagymákat megpucolom, hosszában elfelezem és vágott felükkel felfelé egy kisebb tepsibe ültetem. A hagymákat megcsorgatom az olíva olajjal és az almaecettel, megszórom sóval, cukorral és a rozmaring leveleivel. Lefedem és mehet a csirke mellé. Ugyanannyit sül és ugyanakkor veszem le róla a tetőt.
Birspüré
4 nagy birsalma
2 evőkanál cukor
A birsalmákat megmosom, a gyümölcshúst levágom a magházról, feldarabolom és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Teszek rá egy pici cukort, de éppen csak annyit, hogy ízletesebb legyen. Amikor megpuhult a birs, leöntöm a levét és botmixerrel pürésítem. Igen, nem tévedés, a birsek héját nem vágom le!
Korianderes csirkecomb birspürével és rozmaringos hagymával (Fotó: Myreille)