term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:90
category_89

Lélekmelegítő thai leves egy egész hadseregnek

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Lélekmelegítő thai leves egy egész hadseregnek

Myreille - Publikálva:

Legyen zöldséges, édes, csípős és nagyon ízletes. Végigolvastam egy tucat receptet, majd megfőztem életem első kókusztejes levesét. Jól sikerült, szerintem a thai konyha se tagadná le.

Lélekmelegítő thai leves egy egész hadseregnek/Fotó: Myreille

Lélekmelegítő thai leves egy egész hadseregnek/Fotó: Myreille

Hozzávalók: 5  db újhagyma 2  szál szárzeller 5 gerezd fokhagyma 1 diónyi pucolt gyömbér 1 chili 2  db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 közepes batáta 1 szelet sütőtök (elhagyható, de kár kihagyni) némi karfiol némi brokkoli némi zöldborsó némi kukorica 2 kis konzerv kókusztej 1 marék rizs bors

 

Az újhagymát, a fokhagymát, a gömbért, a zellerszárakat, a chilit felaprítottam és kevés olíva olajjal együtt a wokba dobtam.

Szokásomtól eltérően addig nem gyújtottam alá, amíg meg nem pucoltam minden zöldséget és fel nem daraboltam.

Addig kevergettem az újhagymás-zelleres felvezetőt, amíg a forró olajban kicsit összeesett és elkezdte kiadni az illatát.

Ezután hozzátettem a batátát, a sütőtököt, a sárgarépát és a fehérrépát. Felöntöttem 1,5 l vízzel, sóztam és borsoztam, majd kicsit főztem.

Következő menetben a mirelit karfiol-brokkoli, kukorica és zöldborsó került a levesbe, de több részletben, hogy a leves ne hűljön ki.

Miután minden zölség majdnem puhára főtt – kóstolgatni kell, nincs mese -, beleöntöttem a kókusztejeket, picit még sóztam, borsoztam, majd beledobtam egy marék rizst, főztem még vagy 10 percig és késznek ítéltem.

A rizsnek még kellett jó 10 perc, addig a leves éppen annyit hűlt, hogy lehetett enni.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra