A gyerekeim kedvence a rizs hússal, azt bármikor főzhetek. Viszont a bennem élő forradalmár lázong, így most a húst “bonyolítottam meg”. Jó hír: semmit se hagytak a tányéron.
Mexikói csirke (Fotó: Myreille)
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell (filé) – vagy filézd ki a csontos csirkemellet, a csontból remek húslevest főzhetsz
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db TV paprika (vagy 1 db kaliforniai paprika)
só
őrölt koriander
őrölt római kömény
őrölt fahéj
pirospaprika
kb. 2 evőkanál sűrített paradicsom
15 dkg fagyasztott, morzsolt kukorica
olaj
Az apróra* vágott hagymát, fokhagymát, paprikát kevés olajon megdinsztelem. Ráteszem az apróra vágott csirkemellet, fehéredésig kevergetem. Megszórom paprikával, őrölt koriandermaggal, őrölt római köménnyel, nagyon kevés fahéjjal**. Felöntöm annyi vízzel, ami szűken ellepi. Felforralom, 10 percig főzöm. Mehet bele a kukorica. Puhára főzöm. Végül beleteszem a paradicsomot és összefőzöm.
Kiveszek belőle egy felnőtt adagot, amit megszórok némi chilivel, ha lett volna itthon friss koriander, azt is tettem volna rá a tányérban…
* Tényleg apróra kell vágni mindent, főleg a paprikát, mert a gyerekeim bármilyen szószos cuccban felfedezik a furcsa dolgokat (pl. hagyma, paprikakocka).
** Nem mértem, szemre szórtam. A koriander és a római kömény kb. negyed teáskanálnyi volt, a fahéj késhegynyi.