A quinoa egyszerűen tökéletes naranccsal, fekete olívabogyóval és lilahagymával. A quinoa elkészítése egyszerű, a quinoa saláta pedig megunhatatlan.
Amióta rájöttem, hogy szeretem a quinoa salátát, azóta több kilónyi quinoa-t főztem el. Az almás-szárzelleres quinoa saláta azóta is nagy kedvencem, de itt van a legújabb nagy szerelem a narancsos-fekete olívabogyós quinoa saláta.
Quinoa saláta naranccsal és fekete olívabogyóval
Hozzávalók: 100 g quinoa – Olyan keveréket hazsnáltam most, amiben vegyesen van fehér, vörös és fekete quinoa. 3 narancs 1 alma 10-12 szem fekete olivabogyó (magozott) – Lehet persze zöld is, de én a feketét nagyon kedvelem. 1 kis fej lilahagyma 2 evőkanál balzsamecet szósz – Mivel volt itthon a narancsos balzsamecet szósz, ezért azt használtam. 1 evőkanál olíva olaj friss kerti zöldek – Az enyhe tél miatt áttelelt a petrezselyem, a mángold és a szárzeller is. A friss hajtásokból csipkedtem a salátához, mert már nagyon várom az igazi kerti zöldeket. só
Quinoa elkészítése
A quinoát forró vízben átmosom, majd forrásban lévő vízben 9 percig főzöm. Amikor szétnyíltak a quinoa szemek, leszűröm, hideg vízzel átmosom, majd a szűrőben hagyom leszáradni. Így nekem se a fehér, se a háromszínű quinoa nem lesz keserű.
Quinoa saláta recept
A lilahagymát apróra vágom és összekeverem a balzsamecet szósszal és az olíva olajjal. Megsóztam. Belekeverem a megtőtt quinoát.
Megpucolom és falatnyi darabokra vágom a narancsot. Az almát nem pucolom meg, de falatnyi darabokra vágom. A fekete olajbogyót darabonkét 3-4 karikára vágom. A “kerti zöldeket” apróra vágtam.
A quinoás alapot összekevertem a naranccsal, az almával, az olívabogyóval és már lehetett is enni.