Nassolnivaló: téli csemege a sütőből, cukor nélkül

Myreille

A birsek bírják a telet, szépek, illatosak, de enni kell. Lekvárt alig eszünk, így a birsalmasajt szóba se jöhet, kompóthoz meg soha sincs kedvem, így inkább megsütöm a birseket.

Téli nassolnivaló (Fotó: Myreille)

Téli nassolnivaló (Fotó: Myreille)

A sült birsalmához nincs igazi recept, hiszen csak megmosom a birseket, majd az ép részeket (magház nélkül) félcentis szeletekre vágom, tepsire rendezem, hideg sütőbe csapom és 195 fokon, légkeveréssel 25 perc alatt megsütöm.

Jobb, mint egy csomag gumicukor és egészségesebb is. (Fotó: Myreille)

Jobb, mint egy csomag gumicukor és egészségesebb is. (Fotó: Myreille)

A végeredmény leginkább az aszalt gyümölcsökre hasonlít A szeletek külső része száraz, lehet rágni, mint a gumicukrot, itt-ott karamellizálódott, a belsejük viszont puha.

Sült birsalma (Fotó: Myreille)

Sült birsalma (Fotó: Myreille)

Egy sütőtepsire 2-3 vékonyra szeletelt birs fér fel és lehet szorosan egymás mellé pakolni a szeleteket.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra