Red velvet cupcake

Myreille

redvelvet01 Itt a céklaszezon, tessék Red velvet cake-et sütni. Bár a sütemény több száz éves múlttal rendelkezik, akkor lett ismét flancos, amikor Jessica Simpsonnak egy óriási Red velvet cake volt az esküvői tortája.

A Red velvet cake rajongók valószínűleg eretneknek fognak kikiáltani, de nekem a pirosas-barnás sütemény önmagában túl snassz volt – csak azért, mert furcsa a színe még nem esek tőle hasra -, ezért felturbóztam.

Ígérem, ha egyszer New Yorkban járok, elmegyek a Magnolia Bakery-be és megkóstolom az igazi Red velvet cupcake-et és majd csak azután nyilatkozom végérvényesen a Red velvet cake-ről.

A sütemény a nevét a vörösesbarna színéről kapta, amelyet régen céklalé és kakaó keverékével értek el, napjainkban azonban mindenki piros ételfestéket és kakaót használ.

Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojás
1 pohár joghurt
1 tk ecet
1 tk szódabikarbóna
1/2 csomag sütőpor
25 dkg liszt
1 ek holland kakaópor
2 ek piros ételfesték (vagy 1 evőkanál céklalé)
(3 ek cherry-brandy vagy aroma)

mascarpone (tejszínhab)
vanília rúd
porcukor

redvelvet02

Red velvet cupcake

Többszöri próbálkozás után állíthatom, hogy a mostani – Advent első hétvégéjére sütött – Red velvet cupcake lett a legjobb. Az olvasztott vajat habosra kevertem a cukorral és a tojásokkal. Beletettem a joghurtot, az ecetet, az ételfestéket (a cherry-brandyt) és a kakaót. Amikor egyenletes lett a színe, belekevertem a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet. A sütőformába papírt tettem, belekanalaztam a masszát és tűpróbáig sütöttem. Amikor kihűlt a tetejére vaníliával és kevés cukorral elkevert mascarponét tettem.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra