Rozmaringos csirkemáj krémes puliszkával

Myreille

Olcsó, ízletes, kicsit sem szokványos és bármelyik sokcsillagos étterem étlapján megállná a helyét. Nagyon egyszerű elkészíteni.

majpuliszkaval01

Rozmaringos csirkemáj krémes puliszkával (Fotó: Myreille)


Rozmaringos csirkemáj
Hozzávalók (3-4 személyre):
70 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 fej vöröshagyma
2 ág friss rozmaring

2 evőkanál olíva olaj
A májat megmosom, megtisztítom, de egyben hagyom. A hagymát apróra vágom és 2 evőkanál olajon üvegesre pirítom. Közben apróra vágom a friss rozmaringot. A hagymára ráteszem a májat és addig kevergetem – óvatosan -, amíg kifehéredik. Öntök rá fél deci vizet, megszórom az apróra vágott rozmaringgal. Addig párolom, sütöm, amíg a máj átsül. Megváltozik a rugalmassága, lehet érezni, de a legjobb és legbiztosabb, ha egy májat félbevágunk. Ha már nem véres és átsült, akkor jó. Ha még sok alatta a lé, akkor lesütöm. Végül megsózom.
 
Krémes puliszka vagy divatosabb nevén polenta
Hozzávalók (3-4 személyre):
15 dkg kukoricadara
1 liter víz
nagy csipet só
A vizet felforralom, beleteszem a sót és folyamatos kevergetés mellett beleöntöm a kukoricadarát. Nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett főzöm. Először nagyon hígnak tűnik a keverék, de nem kell aggódni, besűrűsödik és úgy fog “köpködni”, hogy jobb vele vigyázni, azaz keverni kell. Amikor már elválik az edény falától, akkor kész.
majpuliszkaval02

Rozmaringos csirkemáj krémes puliszkával (Fotó: Myreille)


Időzítés: Először felteszem a vizet a puliszkához. Majd felvágom a hagymát, megtisztítom a májat, lesütöm és vizet öntök alá. Befejezem a puliszkát, majd befejezem a májat és már lehet is tálalni.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra