term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:28763
category_3 #e62e2e

Rusztikus körtetorta, avagy diós-körtés galette

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Rusztikus körtetorta, avagy diós-körtés galette

Myreille - Publikálva:

Sok gyümölcs, kevés tészta és ha akad otthon egy gombóc vanília fagyi, akkor egy francia cukrászdában érezhetjük magunkat.

rusztikuskortetorta02

Rusztikus körtetorta (Fotó: Myreille)

rusztikuskortetorta03

Körteszüret (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 6 db körte 20 dkg liszt 15 dkg dió 12 dkg vaj 10 dkg + 2 evőkanál cukor 1/4 teáskanál vaníliaőrlemény (vagy 1 zacskó vaníliás cukor) 1 tojás 1 citrom reszelt héj A diót megdarálom, majd a liszttel, vajjal, cukorral, vaníliával, reszelt citromhéjjal és tojással omlós tésztát gyúrok belőle. Akkora sütőpapírt szakítok le, amelyik a sütőtepsin 3-4 centivel túllóg és akkorára nyújtom a tésztát, ami a papírt nagyjából befedi. A tésztát sütőpapírral együtt a tepsibe teszem és felszeletelem a körtét és elrendezem a tésztán. Engem nem zavar a körte héja, de aki elegánsabb, fehérebb tortát szeretne, hámozza meg a körtét és miután felszeleteli, locsolja meg frissen csavart citromlével. A körtét úgy könnyű szépen felrakni, ha a tészta szélétől indulunk. El kell hagyni 3-4 centit a tészta szélétől és jó szorosan, körben – vagy nagyjából körben – kell pakolni az egyforma szeletekre vágott körtét. A következő kör úgy kell rakni, hogy kicsit fedésben legyen az előző sorral, majd a következőt és a közepén a körteszeleteket fel lehet állítani vagy el lehet fektetni. Visszahajtom a tészta széleit és a körtéket megszórom 2 evőkanál cukorral és 180 fokos sütőben 40 percig sütöm.
rusztikuskortetorta04

Kevés tészta, sok körte, sütés előtt (Fotó: Myreille)

rusztikuskortetorta05

Én szeretem a körte héját – úgyis abban van a vitamin -, de akinek van ideje és türelme és elegánsabb tortát akar, pucolja meg a körtéket és locsolja meg a felvágott körtét citrommal, hogy ne barnuljanak meg. (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra