élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:
post ID:4853
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Sós karamell

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Sós karamell

Remous - Publikálva:

soskaramell

Téli csemege és gyors gasztroajándék.

25 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 50 ml tejszín, 6 dkg sós vaj (az eredeti recept szerint), de én még teszek bele fahéjat, még sót és apróra darabolt mogyoróba forgatom a végén. A cukrot 1-2 evőkanál vízzel karamellizálom. Közben (vagy előtte) 10 percig állni hagyom forró vízben a vaníliarudat, amikor megpuhult a belsejét belekaparom a karamellbe. A végén apránként a vajat és a tejszínt teszem bele (meg a fahéjat és a sót) és jól átkavarom. Sütőpapíron, hűtőben vághatóra megszilárdul. Amikor még puha, de már szeletelhető, kockákra vágom és mogyoróba forgatom. Jó esetben nem ragad a fogamra és a régi Boci Karamellát juttatja eszembe. A képen látható sós karamellát Myreille követte el, és mivel az ő kedvence a Werther’s Original, ezért ő csak cukorral, tejszínnel, vajjal és egy csipet sóval készítette.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra