élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:22961
category_91

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Spenótos-fokhagymás-túrós quiche tojással, sajttal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Spenótos-fokhagymás-túrós quiche tojással, sajttal

Myreille - Publikálva:

A parajpürét ritkán tesz az ember a vendégek elé, túlságosan egyszerű, ám a spenótos quiche nem csak finom, hanem kicsit flancos is.  

Spenótos-fokhagymás-túrós quiche tojással, sajttal (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: Tészta: 250  g liszt 1 tojás sárgája nagy csipet só 80 g vaj fél deci hideg víz A hozzávalókat egy tálba teszem és tésztává gyúrom. Ha a tészta nem akar összeállni kevés vizet teszek még hozzá. Általában nem szoktam hűtőbe tenni és pihentetni, pedig kellene, de ha úgy jön ki, mint ma, akkor 3-4 órát is pihenhet. Kivajazok vagy sütőpapírral kibélelek egy tortaformát, majd mehet bele a kinyújtott tészta úgy, hogy legyen egy 2-3 cetnis pereme. 180 fokra előmelegített sütőben 5-8 percig sütöm, amíg a tészta kifehéredik. Ha felpúposodik, akkor villával megszúrom, majd meglapogatom és közben a lyukakat is begyömöszölöm. Töltelék 450 g mélyhűtött spenót (kiolvasztva, lecsepegtetve) vagy éppen ennyi leforrázott friss spenót 250 g túró 1 kis pohár tejföl 1 tojás + a tésztából kimaradt tojásfehérje frissen őrölt bors frissen reszelt szerecsendió 2 gerezd zúzott fokhagyma 50 g reszelt sajt (lehet trappista és parmezán is, ami van otthon) A tálba – amelyben a tésztát gyúrtam, ám most már csak kicsit vajas, tészta nincs benne – beleteszem a hozzávalókat és összekeverem, majd a tölteléket a tésztára öntöm, megszórom reszelt sajttal és 25-30 percre visszateszem a sütőbe. Akkor jó, ha a spenótos töltelék már nem folyik, hanem megszilárdult. Hidegen uzsonnára is remek. Íz nagyon hasonlít a jóféle parajpürére, de annál azért elegánsabb.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra