Tojáskrém

Myreille

Tavaszi íz egész évben.

Hozzávalók:
5 keménytojás (a sárgája is kemény legyen)
1 (kis) pohár tejföl
1 evőkanál mustár
némi bors és só

Mindent összemixelek, a megfőtt tojásfehérjét és tojássárgáját, a tejfölt, a mustárt, a sót és az őrölt borsot, megszórom aprított petrezselyemmel és már lehet is pirítósra kenni. (Fiús családoknál húsvét hétfő után valószínűleg már utálják, de tél közepén a tavasz előszele…)

Kapcsolódó cikk:
Ínyenc reggeli: répasaláta

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

7 hozzászólás a “Tojáskrém” című cikkhez.

  1. kati szerint:

    Hú, ezt még vacsorára megcsinálom!:) ( Mi ezt olyan változatban szoktuk készíteni, hogy a tojásokat félbevágjuk, és a sárgáját összekeverjük majonézzel, tejföllel, kis darabokra vágott kolbásszal ( ízlés és fantázia dolga…), és ezzel a krémmel megtöltjük a fehérjét!:) Azt hiszem, kaszinótojás a becsületes neve, mi csak töltött tojásnak hívjuk!

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    Igen, én is innen indultam. :)

    VálaszVálasz
  3. Évi szerint:

    Jajj de jóóó! Pont ezt kerestem már egy ideje! :)

    VálaszVálasz
  4. kiki szerint:

    Mira olyan jókat konyhálkodik!

    VálaszVálasz
  5. Mónika szerint:

    egy csepp citromlé teljesen megbolondítja, régóta úgy csinálom, ajánlom mindenkinek

    VálaszVálasz
  6. lillamilla szerint:

    próbáljátok ki sajtkrémmel és egy kis metélőhagymával. isteni paradicsomba és sonkatekercsbe!

    VálaszVálasz
  7. Farkasné Szálasi Klára szerint:

    Én nagy luku reszelőn lereszelem a kemény tojást, adok hozzá reszelt újhagymát, mustárt és vajat, sózóm, borsózom, nagyon finom vacsorára. Persze az előző is finom, az én elkészítésem is egy variáció.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra