Valamit könnyen, gyorsan: mézes-zelleres csirke

Myreille

Imádjuk a pörköltet, de néha kell valami könnyű, kicsit se szokványos, fűszeres-szószos étel is. A halványító zeller és a csirkemell jó kiindulás.

zellerescsirke01

Mézes-mustáros-zelleres-gyömbéres csirke (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
60-70 dkg csirkemell
5-6 szál zellerszár (halványító zeller)
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt gyömbér vagy egy diónyi friss
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál virágméz
1 dl tejszín
só, bors
olíva olaj

A csirkemellet felkockázom. A vöröshagymát, a zellerszárat, a fokhagymát aprítógépben péppé mixelem.

1 evőkanál olíva olajon 4-5 percig párolom a hagymás-zelleres keveréket. Megszórom őrölt gyömbérrel, átkeverem és beleteszem a csirkehúst és fehéredésig kevergetem.

Felöntöm 1-1,5 dl vízzel és 15-20 percig fedő alatt főzöm, amíg jól átfő a csirkehús.

Beleteszem a mustárt és a mézet, összekeverem, beleöntöm a tejszínt, felforralom és kész.

Nálunk rizs a körete.

zellerescsirke02

Csirkemell halványító zellerrel (Fotó: Myreille)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra