Cukkinis korongok

Myreille

cukkiniplacc01
Kiderült, cukkinit olyan egyszerű nevelni, mint tyúkhurt, és az jelenti a legnagyobb problémát, hogy még kicsit le tudjuk szüretelni, mert nő, mintha húznák.
Anyutól 5 kg cukkinit kaptam, szóval cukkinis-újhagymás quiche kétnaponta kerül az asztalra, de még így is szükségem volt alternatív felhasználási lehetőségre, főleg a termetesebb példányokból. Végignézem az összes szakácskönyvem, Lajos Marinál találtam ígéretes illatos hússal töltött cukkiniket – a 1992-es Zöldségtál könyvben zucchininek írták -, de ma valami hús nélkülit akartam enni. (Néha úgy csinálok, mint a nagymamám, aki péntekenként nem evett húst.) Végül cukkinis korongok készültek.
Két nagyobb cukkininek kivágtam a magrészét és lereszeltem – nagy lyukú reszelőn – és besóztam. Volt még néhány szelet toast kenyér, beáztattam. Két szál újhagymát apróra vágtam. Kicsavartam a cukkinit és a kenyeret, hozzátettem az újhagymát meg egy tojást, sóztam, borsoztam, tettem még bele egy kis lisztet, hogy keményebb legyen. Tefon serpenyőben egy-egy csepp olíva olajjal jól átsütöttem és végül chilis tejföllel ettük.
cukkiniplacc02
Ti mit szoktatok sütni-főzni cukkiniből? (Igen, még mindig van itthon vagy 5 kg.)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra