élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:49
post ID:18217
category_49

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Diós-vaníliás karika rengeteg porcukorral

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Diós-vaníliás karika rengeteg porcukorral

Myreille - Publikálva:

Kávé mellé és karácsonyi vendégváráshoz egyaránt tökéletes a diós-vaníliás karika. A porcukor pedig úgy ül a tetején, mint friss hó a világon.   Téli estéken, amikor kellemes, hogy ontja magából a meleget a sütő, szívesen elmolyolok az édes tészta hengergetésével, karikává formázásával. Ilyenkor semmi se sietős, semmi se idegesít.  

Diós-vaníliás karika (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 25 dkg darált dió 20 dkg vaj 10+10 dkg porcukor őrölt vanília (vagy vaníliás cukor) 20 dkg liszt

A szobahőmérsékletű vajat kikeverem 10 dkg porcukorral és negyed teáskanál őrölt vaníliával, majd hozzákeverem a lisztet és a diót, végül pedig kézzel egynemű tésztává gyúrom. A tésztából ceruza vastagságú kukacokat sodrok, amiket 6-8 centis darabokra vágok, két végüket összenyomom és karikákat formázok.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm – a teteje maradjon hóka (fehér) és az alja is éppen csak egy kicsit barnuljon meg -, majd forrón némi őrölt vaníliával elkevert porcukorba forgatom. Elméletileg hosszú ideig eláll fém dobozban, de nálunk pillanatok alatt elfogy.

Diós-vaníliás karika (Fotó: Myreille)

Még több karácsony a moksha.hu-n>>

Még több karácsonyi recept a moksha.hu-n>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra