term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:4033
category_3 #e62e2e

Erdei gombás carbonara

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Erdei gombás carbonara

Myreille - Publikálva:

vadgombascarbonara04

Amióta Jamie Oliver megtanított carbonarat főzni és elmúlt a cukkini szezon, a gombás carbonara a sláger. Spagetti híján pennével is.

Hozzávalók: 15 dkg érett sonka (vagy húsos szalonna) 20 dkg gomba (lehet fehér vagy barna áruházi csiperke, de illatos erdei gomba is, mi utóbbiból találtunk a piacon) 2 dl tejszín (a Culinarisban kapható olasz főzőtejszín, amióta kipróbáltuk, ragaszkodunk hozzá) 1 tojás sárgája fél csomag tészta (azaz tészta 2 személyre) bors bőségesen

vadgombascarbonara02

Erdei gombás carbonara

Az igazsághoz tartozik, hogy ezt az ételt én még csak fejben főztem, mert a gáztűzhely mellett mindig a férjem állt. A tésztafőzéssel kell kezdeni: víz felforral, tészta beletesz, puhára főz. A sonkát vékony csíkokra, a gombát szeletekre kell vágni és kevés vajon megsütni, átpirítani. Borsozni. Sózni ritkán kell, mert a sonka éppen eléggé sós. Amikor alig van már leve, bele lehet keverni a kifőtt tésztát, átforgatni és el lehet zárni a serpenyő alatt a gázt. Ekkor mehet rá a tejszínnel elkevert tojássárgája. Nem kell aggódni, a tészta éppen annyira forró, hogy a tojás nem marad nyers, viszont már nem annyira forró, hogy rántotta legyen a tojásból. Tetejére mehet jó sok frissen reszelt parmezán. Isteni!

Kapcsolódó cikkek:

Jamie Oliver legjobb szakácskönyve Zucchini Carbonara Gombaropogós

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra