A guacamole (avokádókrém) a legfinomabb mártogató ropogós zöldségekhez vagy tortilla chips-szel. Csak 3 hozzávaló és egy nagyon egyszerű recept. Nem vagyok avokádó szakértő, de szeretem az avokádót. Ritkán kapni olyat, amelyet azonnal érdemes megenni, én pár napig érni hagyom a konyhapulton, csak utána használom fel. Az egyik kedvencem a guacamole, amit nem tudok megunni. Sokáig nem voltunk jóban, én és a guacamole, de egyszer – a végső elkeseredés határán – végigolvastam mindent, amit a neten az avokádókrémről írtak, majd annyira lebutítottam a receptet, hogy csak avokádót, fokhagymát, sót tettem bele – és kihagytam a citromlevet, paradicsomot és a hagymát – és máris készen volt a tökéletes mártás.

Guacamole – Avokádókrém (Fotó: Myreille)

Egy remek, mexikói hangulatú vacsora: guacamole, zöldségek és falatnyi húsok