élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:12882
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Szerecsendiós póréhagyma krémleves gyönggyel

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szerecsendiós póréhagyma krémleves gyönggyel

Myreille - Publikálva:

Gyors, egyszerű, finom. Én a leveseket nem tudom megunni, a fiam a levesgyöngyök miatt ette lelkesen, anyukám pedig annyit mondott, hogy ilyet ő is főzni fog. Hozzávalók: 1 nagy krumpli 2 szál póréhagyma 2 dl tejszín fél szerecsendió 1 zacskó levesgyöngy A krumplit meg kell pucolni és apróra kockázni. A pórét alaposan megmosom, a leveleknél is, ahol hajlamos némi vidéki sarat magával hozni, majd felkarikázom. (Jó sokat a zöldjéből is.) Egy lábasban teszem a krumplit és a pórét is és annyi vizet öntök rá, ami ellepi, megsózom, majd fedő alatt puhára főzöm. Botmixerrel pépesítem, beleöntöm a tejszínt, felforralom és egy fél szerecsendiót belereszelek. (Kis lyukú reszelő viszi, csak kinézetre és nevében tűnik keménynek a szerecsendió.) A tányérokban készen kapható levesgyöngy kerül bele, de persze pirított zsemlekockával is finom.

Szerecsendiós póréhagyma krémleves levesgyönggyel (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra