A hal gyorsan elkészíthető és finom. Az egyik kedvenc receptem a tejszínes-fűszeres szószban főtt tengeri hal. Család is imádja.
Halak közül azokat kedvelem, amelyekben nincs szálka (azaz filézett halak) vagy olyan óriási szálkákkal bírnak, amelyeket gyerekjáték kiszedni. Ehhez a recepthez is ezek a halak jók, mert a tejszínes-újhagymás-fűszeres szószban apró szálkákat keresgélni lehetetlen és idegölő. Hozzávalók: 1 kg tengeri halfilé 2 fej vöröshagyma 1 evőkanál liszt 3 dl tej 2 dl tejszín 1 teáskanál őrölt koriander 1 teáskanál frissen reszelt szerecsendió 1/4 teáskanál frissen őrölt bors 1/4 teáskanál őrölt majoranna 2 gerezd fokhagyma só 5 szál újhagyma 2 evőkanál olíva olaj 1 evőkanál vaj 1 citrom A vöröshagymát apróra vágom és az olíva olaj-vaj keveréken üvegesre párolom. Ezután ráteszem a fűszereket (koriander, szerecsendió, bors, majoranna, fokhagymapor), párszor átkeverem, majd ráteszem a lisztet és addig kevergetem, amíg a liszt kicsit megpirul. (Mintha rántás készítenék.) Felöntöm tejjel, tejszínnel és beforralom. Az újhagymát felkarikázom, a halat nagyobb (4×4 centis) darabokra vágom. A sűrű, fortyogó mártásba beleteszem a halat és az újhagymát, és néha-néha óvatosan megkeverem. 10-15 perc alatt átfő a hal, de mielőtt késznek ítélem, megnézem, megkóstolom. Remek körete a halnak a főtt rizs és a tányéron jót tesz neki néhány csepp friss citromlé.