Almás palacsinta

Myreille

almapalacsinta Hideg téli téli napokon abbahagyhatatlan uzsonna. Egyetlen “baj” van vele, mint minden palacsintával, hogy gyorsabban fogy, mint készül.

Hozzávalók:

2 tojás
2 alma
1 evőkanál cukor
15 dkg liszt (vagy több)
2,5 dl tej (vagy több, ha több a liszt)
késhegynyi fahéj
2 evőkanál olaj

A tojásokat elkeverem a cukorral és a tej felével, majd beleteszem a lisztet. Csomómentesre keverem, beleöntem a többi tejet. Eddig miden ugyanúgy megy, mint a normál palacsintánál, de ekkor nagy lyukú reszelőn belereszelem a meghámozott két almát, majd megy bele olaj és a fahéj. Jó alaposan átkeverem. A tésztából két evőkanálnyi halmokat teszek a teflon serpenyőbe – amerikai palacsinta nagyságú korongok lesznek –  és mindkét oldalukat megsütöm. A végén, még melegen megszórom fahéjas cukorral és már lehet enni is.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra