Almás palacsinta

Myreille

almapalacsinta Hideg téli téli napokon abbahagyhatatlan uzsonna. Egyetlen “baj” van vele, mint minden palacsintával, hogy gyorsabban fogy, mint készül.

Hozzávalók:

2 tojás
2 alma
1 evőkanál cukor
15 dkg liszt (vagy több)
2,5 dl tej (vagy több, ha több a liszt)
késhegynyi fahéj
2 evőkanál olaj

A tojásokat elkeverem a cukorral és a tej felével, majd beleteszem a lisztet. Csomómentesre keverem, beleöntem a többi tejet. Eddig miden ugyanúgy megy, mint a normál palacsintánál, de ekkor nagy lyukú reszelőn belereszelem a meghámozott két almát, majd megy bele olaj és a fahéj. Jó alaposan átkeverem. A tésztából két evőkanálnyi halmokat teszek a teflon serpenyőbe – amerikai palacsinta nagyságú korongok lesznek –  és mindkét oldalukat megsütöm. A végén, még melegen megszórom fahéjas cukorral és már lehet enni is.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

4 hozzászólás a “Almás palacsinta” című cikkhez.

  1. lunanyuszi szerint:

    :) Nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni, rajongunk a palasintáért és a fahéjas-almás dolgokért, úgyhogy ez egy igen jó kombináció.

    VálaszVálasz
  2. Évi szerint:

    Én almás mffint alkottam valamelyik nap, mert az alma nem akarta bírni tovább! Finom lett, ezt is megnézem!

    VálaszVálasz
  3. Hana szerint:

    Mindenki figyelmet felhivnam, legyoztem Mirit, ugyanis nem tudta olyan gyorsan sutni, mint ahogy en ettem… ISTENI!!! :)

    VálaszVálasz
  4. lunanyuszi szerint:

    Én nagyon cselesen, akkor sütöttem, amikor a férjem még nem volt itthon. Nagy sikere volt, köszönöm az ötletet.

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra