élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:34263
category_89

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Almás répakrémleves friss oregánóval

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Almás répakrémleves friss oregánóval

Myreille - Publikálva:

Nem akartam bonyolítani a főzést, olyan levest tettem az asztalra, ami glutén- és laktózmentes, eheti a baba, a kisgyerek és a felnőtteknek is finom.

sargarepakremleves01

Almás-gyömbéres répakrémleves friss oreganóval (Fotó: Myreille)

Hozzávalók (egy kisebb hadsereg számára) 1 kg répa 1 db nagyobb paszternák(gyökér) diónyi gyömbér 3 alma kis csokor friss oregánó A répát, paszternákot, almát, gyömbért meg kell pucolni, majd a répát paszternákot bő vízben felteszem főni. Háromnegyed óra múlva beleteszem a feldarabolt almát, belereszelem a gyömbért és megsózom. Főzöm legalább még fél órát, majd botmixerrel pépesítem. Teszek még bele annyi vizet, hogy sűrű, de krémleves állagú legyen. Felforralom és lehet enni. A tetejére friss oregánó leveleket szórtam, de nem csak azért, hogy csinos legyen a tálalás, hanem a friss fűszerlevelek az utolsó hozzávaló a leveshez.
sargarepakremleves02

Almás répakrémleves friss oregánóval (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra