élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:73
parent cat ID 1:3
post ID:37391
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Carbonara másként: makrélás-brokkolis tészta

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Carbonara másként: makrélás-brokkolis tészta

Myreille - Publikálva:

Tudom, nem túl menő dolog konzervhalból főzni, de tengerpart híján a kamrapolcon tartható halakat is kedvelem.  Egyszerű és gyors tésztaétel makréla konzervvel, szalonnával és brokkolival.

Makrélás-brokkolis carbonara (Fotó: Myreille)

Makrélás-brokkolis carbonara (Fotó: Myreille)

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg brokkoli 5-7 dkg szalonna 4 dl tejszín bors 2 doboz (2×125 g) makréla konzerv (olíva olajban) nagyjából 3/4 csomag tészta, én zöpflit főztem, de lehetne penne, vagy masni vagy spagetti is A brokkolit rózsáira szedem és vízben puhára főzöm. Az edényt elmosom és kifőzöm benne a tésztát. Közben elkészítem a mártást. A makréla halkonzerveket felbontom, a halról az olíva olajat egy serpenyőbe öntöm. A szalonnát felkockázom és serpenyőben pirosra sütöm. Beleteszem a haldarabokat és kicsit átsütöm, ráöntöm a tejszínt, picit sózom, erősen borsozom és felforralom. Ha kész a tészta, beleforgatom a halas-szalonnás-tejszínes mártásba, majd belekeverem a brokkolirózsákat is és már lehet enni. Bármilyen sajttal finom, de sajt nélkül is tökéletes.
Makrélás-brokkolis carbonara (Fotó: Myreille)

Makrélás-brokkolis carbonara (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra