Citromos ricottatorta

Myreille

citromricotta01

Torta tészta nélkül, avagy sült krémtúró?

2 doboz (500 g) ricottát összekeverek 3 tojással, 3 citrom héjával és 2 citrom levével, 6 ek nád- és 1 ek répacukorral valamint 3 ek liszttel. Tűzálló tálba öntöttem, mert a tortaformát túl nagynak találtam és 180-200 fokos sütőben 40 percig sütöttem. Addig, hogy a széle már aranybarna volt, a közepe viszont kicsit még remegett. Hagytam kihűlni, majd hűtőben még egy órát várakozott. Nem nehéz, de “sűrű” édesség, amit a 16 hónapos fiam imád.

citromricotta02

Citromos ricottatorta

Kapcsolódó cikk:
Krémtúró guargumi nélkül
Mazsolás krémtúró

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra