Citromos ricottatorta

Myreille

citromricotta01

Torta tészta nélkül, avagy sült krémtúró?

2 doboz (500 g) ricottát összekeverek 3 tojással, 3 citrom héjával és 2 citrom levével, 6 ek nád- és 1 ek répacukorral valamint 3 ek liszttel. Tűzálló tálba öntöttem, mert a tortaformát túl nagynak találtam és 180-200 fokos sütőben 40 percig sütöttem. Addig, hogy a széle már aranybarna volt, a közepe viszont kicsit még remegett. Hagytam kihűlni, majd hűtőben még egy órát várakozott. Nem nehéz, de “sűrű” édesség, amit a 16 hónapos fiam imád.

citromricotta02

Citromos ricottatorta

Kapcsolódó cikk:
Krémtúró guargumi nélkül
Mazsolás krémtúró

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Citromos ricottatorta” című cikkhez.

  1. Shaz szerint:

    Úúúú, összefutott a nyál a számban. Nyamm.

    VálaszVálasz
  2. dhiriam szerint:

    Úúú, ezt kipróbálom! :)

    VálaszVálasz
  3. dhiriam szerint:

    Jéé, más is úúú-zik ;) csak most vettem észre..

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra