Currys-diós (Hokkaido) sütőtökkrémleves

Myreille

A Hokkaido (red kuri squash) a legfinomabb sütőtök, már az királyi eledel, ha megsütöm, de currys-diós krémleves formájában is öt csillagot érdemel.

Currys-diós sütőtökkrémleves hokkaido tökből/Fotó: Myreille

Currys-diós sütőtökkrémleves Hokkaido tökből/Fotó: Myreille

Hozzávalók:
1 kisebb Hokkaido sütőtök (hiányában lehet kanadai sütőtök is)
2 dl tejszín (vagy kókusztej, ami éppen van otthon)
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál curry fűszerkeverék

1-2 evőkanál dió
levesgyöngy

Currys-diós sütőtökkrémleves hokkaido tökből/Fotó: Myreille

Currys-diós sütőtökkrémleves Hokkaido tökből/Fotó: Myreille

A Hokkaido sütőtök a legfinomabb sütőtök a világon. Tavaly vetettünk is, de elég későn, így narnacssárgás-zölden szedtük le a nagy hidegek előtt. Ezek a félig érett tököt sütve nem olyan finomak (teszteltük), ezért inkább levesként kerültek az asztalra.

A Hokkaido tököt megpucolom, magjait eltávolítom és felkockázom. A hagymát, fokhagymát megpucolom és nagy kockákra vágom. A tököt, hagymát, fokhagymát lábasba teszem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen ellepi és kevés sóval puhára főzöm.

Botmixerrel pürésítem, felöntöm a tejszínnel, curry fűszerkeverékkel ízesítem és már lehet is enni. A tányéron levesgyöngy és durvára vágott dió kerül  a tetejére. A diót száraz serpenyőben érdemes előtte megpirítani, úgy még finomabb.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra